Search Engine Optimization

 

Zoekmachine optimalisatie is het aanpassen van een website's content en code, en het verkrijgen van relevante verwijzingen van andere websites en media, om zo de zichtbaarheid van deze site te verbeteren in één of meerdere zoekmachines'.

SEO gaat niet adverteren zoals bijvoorbeeld bij Google Adwords, maar focust zich puur op hoog in de organische zoekresultaten komen.

Google's beschrijving van SEO:

'De optimalisatie van je website zou je moeten focussen op wat het beste is voor de bezoekers van je website. Zij zijn namelijk de eindgebruikers van jouw site en gebruiken zoekmachines om jouw site te vinden. Zoekmachine Optimalisatie gaat om het beste beentje voor zetten om zichtbaar te zijn in zoekmachines, maar je uiteindelijke gebruikers zijn je bezoekers, niet zoekmachines'.

Naast het bouwen van je website voor de bezoeker, is het opmaken van je HTML code ook erg belangrijk zodat Google's robots je website goed lezen. Dit gaat dan vooral om title tags, meta tags, alt tags, etc.

Linkbuilding is één van de meest effectieve manieren is om hoger te scoren in Google. Deze zogenaamde 'backlinks' geven Google een indicatie van het belang van de website: Als veel websites naar de website linken, is het waarschijnlijk een goede website.

SEO is dé manier om meer gratis bezoekers naar je website te leiden. Zodra deze bezoekers op je website gearriveerd zijn, is het belangrijk dat de bezoeken omgezet worden in meetbaar resultaat.