Radio Advertising

 

Het radiolandschap is dynamischer geworden en de branche heeft zich geprofessionaliseerd. Het gevecht om de luisteraar en de binding van die luisteraar aan de zender is sinds een aantal jaren losgebarsten. Met radio is het mogelijk met een relatief klein budget snel een hoog bereik te realiseren.

Ondanks dat radio een massamedium is, kan men toch voor bepaalde doelgroepen specifiek inkopen. Echter niet alle doelgroepen hebben hun eigen doelgroepzender, waardoor meerdere zenders ingeschakeld moeten worden. Het gevolg hiervan is dat er veel waste optreedt. Denk niet alleen aan landelijke radio, maar zeker ook aan de regionale en lokale zenders en hun mogelijkheden de plaatsgebonden doelgroep te bereiken.

Met radio is het mogelijk met een relatief klein budget snel een hoog bereik te realiseren.Vergeet niet, dat radio een vluchtig medium is. De uitzendduur is kort en het luisteren naar radio wordt vaak gecombineerd met andere bezigheden (bijv. werken, autorijden, huishouden, etc.) Herhaling is daardoor een must.